TAEGEUK IL JANG.
Taegeuk Il jang henvender sig til Keon af Palgwe. Keon repræsenterer himlen. Himlen giver os regn og lys og skaber dermed vækst og liv.

Ligesom Keon symboliserer begyndelsen på alt i universet, symboliserer Taegeuk Il jang begyndelsen på alt i Taekwondo træningen.TAEGEUK YI JANG.
Taegeuk Yi jang henvender sig til Tae af Palgwe. Tae repræsenterer glæde. Dette er tilstanden i hvilken sindet er klart, fast og roligt, og hvorfra ægte glæde udspringer.

Taegeuk Yi jang skal udføres med et venligt sind, men samtidigt sikkert og kraftfuldt.

Taegeuk Yi jang symboliserer venlighed.TAEGEUK SAM JANG.
Taegeuk Sam jang henvender sig til Ri af Palgwe. Ri repræsenterer solen og ilden. En af tingene der adskiller menneskene fra dyrene er, at de evner at skabe ild. Den brændende ild giver menneskene lys, varme, entusiasme og håb.

Som flakkende ild skal Taegeuk Sam jang udføres med variation og lidenskab.

Taegeuk Sam Jang repræsenterer afveksling og lidenskab.TAEGEUK SAH JANG.
Taegeuk Sah Jang henvender sig til Jin af Palgwe. Jin repræsenterer torden. Lyn og torden kommer hurtigt og skaber frygt og utryghed, men efter lyn og torden er luften frisk og renset.

Som symbol på, at kunne håndtere pressede og farefulde situationer, skal Taegeuk Sah jang udføres roligt og tappert.

Taegeuk Sah Jang repræsenterer torden og lyn.TAEGEUK OH JANG.
Taegeuk Oh Jang henvender sig til Seon af Palgwe. Seon repræsenterer vinden. Vinden kan både være mild som en forårsbrise og destruktiv som en orkan. Vindens forskellige egenskaber aspejler sindets forskellige tilstande.

Taegeuk Oh jang skal udføres med forskellighed som vinden. Nogle teknikker skal udføres som en storm, mens andre skal udføres som en brise.

Taegeuk Oh Jang symboliserer vinden.TAEGEUK YOOK JANG.
Taegeuk Yook jang henvender sig til Gam af Palgwe. Gam repræsenterer vandet. Vand er flydende og formløst, men antager den form det hældes i. Vand kan afbøjes, men ikke knuses og vil altid løbe nedad. Selv om vand er blødt, vil det med tiden slide sig igennem sten. Med udgangspunkt i vandets egenskaber vil selv de sværeste opgaver kunne løses med tiden, når viljen er tilstede.

Taegeuk Yook jang skal udføres flydende som vandet. Kroppen skal tilpasse sig teknikerne og altid være i balance.

Taegeuk Yook jang symboliserer vandet.TAEGEUK CHIL JANG.
Taegeuk Chil Jang henvender sig til Gan af Palgwe. Gan repræsenterer bjerget. Bjerget er klippefast og ikke til at flytte. Således skal også mennesket være viljefast, stabil og ikke handle overilet.

Taegeuk Chil jang skal udføres med bjerget i tanke. Teknikerne skal udføres sikkert, hurtigt, præsist og med kraft.

Taegeuk Chil jang symboliserer bjerget.TAEGEUK PAL JANG.
Taegeuk Pal Jang henvender sig til Gon af Palgwe. Gon symboliserer Jorden. Jorden er virkeliggørelsen af himlens skabende kraft. Planter, dyr og mennesker får liv fra jorden, idet de trækker ubegrænset energi fra den.

Taegeuk Pal jang skal udføres med en energi der minder om jordens skabende kraft. I denne taegeuk skal det vises, at grundelementerne fra Taekwondo mestres.

Taegeuk Pal jang symboliserer jorden.